Warszawa, 8 października 2009 r. – W październiku szef kuchni restauracji The Oriental łączy na talerzu smaki Japonii. Inspiracją stała się japońska whiskey, która znakomicie wydobywa smak potraw – zwłaszcza sushi.
W październiku miłośnicy whiskey oraz kuchni japońskiej będą mieli szansę spróbowania niezwykle oryginalnych kompozycji smakowych. Sunchai – szef kuchni restauracji The Oriental – dobrał do dziesięcio i siedemnastoletniej japońskiej whiskey specjalny zestaw sushi. Aromat i smak tego trunku jeszcze bardziej wydobywa kompozycję smaków potrawy.
Niewątpliwie atrakcją dla miłośników sushi będzie jego przyrządzenie przez szefa kuchni na oczach gości.
Zestaw sushi będzie dostępny w cenie 85 PLN od osoby, a na talerzu znajdą się m. in.:
Łosoś z awokado i sosem teriyaki
Dorada z omletem ze szczypiorkiem
Krewetka z gotowanym porem
Tuńczyk marynowany w ponzu
Krewetka w tempurze z japońskim majonezem
awocado i pomidorkami koktajlowymi
Smażone kalmary z kawiorem tobiko
Krewetka królewska z grillowanymi, pikantnymi szparagami
Sashimi z dorady i przegrzebków
Japońskie menu będzie dostępne w restauracji The Oriental tylko w październiku. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00 – 22:30.
www.sheraton.pl