Targi Gastro-Hotel – informacje o targach we Wrocławiu

Informacje o targach Gastro-Hotel we Wrocławiu. 5 – 7 października, hala AWF.

MMA – Konfrontacja sztuk walki

”Walka MMA” kucharzy! W konfrontacji sztuk walki wymienią na kulinarnym ringu ciosy na receptury i chwyty smaków znamienici szefowie kuchni z wrocławskich hoteli: Art Hotel i z HP Park Plaza– Grzegorz Pomietło i Zbigniew Koźlik.

 Zbójnickie smakowanie

Zbójnicy posiadali pewien charakterystyczny jadłospis oraz określony sposób przyrządzania i spożywania potraw, wspólny na terenie całych polskich Karpat, a także, z niewielkimi różnicami, na pozostałym obszarze karpackim. Rodzaj spożywanych potraw, sposób ich przyrządzania i konsumpcji był rezultatem określonych warunków, bytowania zbójników. Więcej o pasjonujących zwyczajach i historii zbójników dowiecie się Państwo od Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, który podczas targów zaserwuje również tradycyjne danie kuchni zbójnickiej – Kwaśnicę na baraninie.

Kuchnia Mistrzów – Innowacyjne przedsięwzięcie Targów Gastro-Hotel

Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku zapraszamy menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. Bez wątpienia „Kuchnia mistrzów” stanie się doskonałą platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych. Zapraszamy!

Kuchnia Mistrzów będzie wydzielona strefą, której przygotowana przez przedstawicieli Zamku w Baranowie Sandomierskim i Zamku w Dubiecku aranżacja, przeniesie zaproszonych gości w zamkowy świat, stając się tłem wykwintnej kuchni.

Za tą ostatnią odpowiada ekspert kulinarny Waldemar Hołówka wraz z zespołem znanych szefów kuchni: Januszem Pyrą z Zamku w Dubiecku, Markiem Łukasiewiczem szefem Kuchni z Zamku w Baranowie Sandomierskim oraz Przemysławem Wielochem szefem kuchni z Restauracji JAN w Bełchatowie. Zespół kucharzy przygotuje dania kuchni myśliwskiej. Wykwintne desery zaserwują specjaliści z OSSKiC – oddział dolnośląski. Potrawy serwowane będą gościom zaproszonym na spotkania biznesowe i rozmowy na tematy związane z branżą.

Szkolenia

Na targach Gastro-Hotel we Wrocławiu 5 – 7 października czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.

Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa.

Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii.

Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii.

Wino w gastronomii

Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości.

Konkursy

Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursach kulinarnych:

Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata –TEX-MEX (konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski)

Regionalny Sekret Smaku

Mistrz Karpia

Ogólnopolski Konkurs Carvingowy

Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl

WROCŁAW

5 – 7 października hala AWF

wjazd od ul. Mickiewicza 67

środa – czwartek 1000 – 1700

piątek 1000-1500

Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl

źródło: PR

Wyobraź sobie miejsce, gdzie luksus spotyka się z nieskazitelną naturą. Hotel Żubrówka ****, położony na skraju Białowieskiego Parku Narodowego, to nie tylko przestrzeń idealna do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, ale także oaza spokoju i relaksu. Nowoczesne zaplecze konferencyjne, wykwintna kuchnia regionalna oraz szeroka gama atrakcji integracyjnych sprawiają, że każdy pobyt w tym wyjątkowym miejscu staje się niezapomnianym przeżyciem. Odkryj, jak połączyć efektywną pracę z chwilami odprężenia w otoczeniu dziewiczej przyrody!

Położone w nowoczesnym biurowcu Brama Zachodnia, Centrum Konferencyjne WEST GATE to miejsce stworzone z myślą o biznesowych i edukacyjnych wydarzeniach na najwyższym poziomie. Do dyspozycji gości jest osiem nowoczesnych sal konferencyjnych, które można dowolnie aranżować dzięki modułowej konstrukcji. Jasne wnętrza z dostępem do światła dziennego, zaawansowane technologie multimedialne oraz wygodna lokalizacja w pobliżu Placu Zawiszy sprawiają, że organizacja spotkań, szkoleń czy konferencji staje się wyjątkowo komfortowa i efektywna.

Jaworowy Dwór to hotel gdzie znajdą Państwo Wyjątkowe połączenie
komfortu noclegowego i profesjonalnej przestrzeni konferencyjnej.
Położony jest w malowniczej okolicy Trębki Nowe, w odległości 40 km od
Warszawy. Oferujemy 20 wygodnych pokoi. Każdy pokój jest starannie
urządzony i wyposażony w udogodnienia, aby zapewnić komfortowy
wypoczynek