Targi Gastro-Hotel Karpacz

Targi Gastro-Hotel w Karpaczu: 28 - 30 listopada 2012



KUCHNIA MOLEKULARNA


Dariusz Kuźniak zaprasza na magiczny pokaz kuchni molekularnej. Kuchnia molekularna oparta jest przede wszystkim na bazie produktów naturalnych, a „wyczarować” w niej można np. kawior z marchewki, lody ogórkowe, miętowy herbaciany makaron, itd. Jest to nowość w polskiej gastronomii. Celem pokazu jest ukazanie jak można otrzymać czyste smaki nietypowymi sposobami i często w bardzo zaskakujących zestawieniach.

SPEEDBAR

 

SPEEDBAR to jedna z najbardziej znanych i profesjonalnych grup barmańskich na świecie. Założycielem firmy jest trzykrotny Mistrz Polski, Mistrz Europy, Chin i Dalekiego Wschodu oraz Wicemistrz Pucharu Świata w sztuce flair Krzysztof Drabik. Pseudonim artystyczny James Bond – Agent 007 związany jest z jego cechami, które powinien posiadać każdy profesjonalny barman. Jego pokazy tak jak on są innowacyjne, eleganckie, pełne dynamiki i profesjonalizmu. Cechuje go pomysłowość, elastyczność i pracowitość. W czasie pokazu zmienia się w dziką , nieokiełznaną bestię. Jest szybki i nadzwyczaj dokładny .

CARVING

 
Sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach ma swe
korzenie w krajach azjatyckich. Efektownie wyrzeźbione owoce i warzywa zaskakują  kunsztem i precyzją, a jednocześnie przyciągają wzrok kształtem i bogatą kolorystyką.
Określenie „sztuka kulinarna” w pełni opisuje mistrzostwo Szefów Kuchni w przygotowaniu posiłku, a celem carvingu jest uczynienie tego jedzenia bardziej atrakcyjnym i apetycznym.
Zapraszamy na pokazy
Dariusza Ślusarczyka na targach Gastro-Hotel

 

SZKOLENIA


Na targach Gastro-Hotel w Karpaczu 28 – 30 listopada czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.


  • Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

  • Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii –współczesne trendy

  • Wino w gastronomii

  • Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa

  • Jak zapewnić efektywne działanie placówki hotelarsko-gastronomicznej

  • Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości


KONKURS


Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursie:

Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Sudecka Kuchnia Regionalna

Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl


KONKURS DLA GOŚCI ODWIEDZAJĄCYCH

KARPACZ

28 – 30 listopada

Ul. Gimnazjalna 6a (przy Liceum Ogólnokształcącym)

środa – czwartek 1000 – 1700

piątek 1000– 1500

Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl

Targi Gastro-Hotel Karpacz

Pałac Żelechów jest kameralnym, luksusowym obiektem hotelowym położonym na terenie rozległego parku w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu XVIII-wiecznej architektury oraz zabytkowego klimatu z perfekcyjnym, a także nowoczesnym wyposażeniem. To obiekt dla osób oczekujących najwyższego standardu, w ekskluzywnych, nowoczesnych wnętrzach.

Młyn Jacka Hotel& Spa**** jest idealnym miejscem dla osób ceniących komfort, najlepszą jakość oraz profesjonalizm. Oryginalny wystrój wnętrz przedstawia historię starego młyna w nowoczesnym wydaniu. Dzięki doświadczeniu oraz zaangażowaniu zespołu hotel świadczy usługi na najwyższym poziomie, spełniając z sukcesem wszystkie oczekiwania swoich Gości.

Event Hall w Fabryce Norblina to wyjątkowa przestrzeń eventowa w Warszawie, gdzie industrialny styl spotyka się z nowoczesnymi rozwiązaniami. Na ponad 600 m² można zorganizować różnorodne wydarzenia, od konferencji i bankietów po premiery filmowe. Do dyspozycji gości są sale kinowe z systemem Dolby Atmos®, przestronne lobby oraz 14-metrowy bar serwujący autorskie koktajle. Nowoczesne zaplecze audiowizualne, cateringowe i profesjonalna obsługa w zabytkowym otoczeniu Fabryki Norblina gwarantują unikatowy charakter każdego eventu.