W poszukiwaniu nowych doznań kulinarnych

Człowiek poszukiwanie nowych doznań ma wpisane w swoją naturę. Staje się coraz bardziej świadomym i coraz bardziej wymagającym konsumentem. Szuka nowych sposobów na wyrażanie siebie i tego, co staje się dziełem jego rąk. Dotyczy to także sztuki kulinarnej, która w dobie nowoczesnych technologii i mody na fast foody wydawałoby się, że przeżywa trudne chwile. W praktyce jednak nie do końca tak jest. Bo piękno potrafi się wybronić. Tym bardziej, gdy są ludzie, dla których sztuka jest sensem życia.

Na nowych szczeblach piramidy Maslowa

Sztuka gotowania od pewnego czasu nabrała szczególnego wymiaru. Przestała być kulinarną w dosłownym tego słowa znaczeniu, czyli przestała ograniczać się do zaspokajania jednej z podstawowych potrzeb człowieka. Abraham Maslow, jeden z najbardziej znanych i cenionych psychologów, powiedział kiedyś, że potrzeby człowieka mają swoją hierarchię. I on zaprezentował ją w formie piramidy. Na samym jej dole, znalazły się potrzeby biologiczne i fizjologiczne, w tym właśnie jedzenie i picie. Gdybyśmy wspięli się o pięć szczebli wyżej, stanęlibyśmy na szczeblu z napisem „potrzeby estetyczne”. I tu pojawia się pytanie o sposób, w jaki obie te potrzeby połączyć.

Odpowiedzią jest współczesna sztuka kulinarna

Sztuka, która daje nowe doznania. W której swoje miejsce znajduje prawdziwy kulinarny artysta. Taką sztukę oferują nam dzisiaj firmy cateringowe. Nie wszystkie oczywiście potrafią oddać piękno zaklęte w kompozycjach. Nie we wszystkich znajdziemy potrawy oryginalne, podane w niebanalny a wręcz kuszący i intrygujący sposób. Ale są też i takie, w których artyzm doskonale spełnia wszystkie potrzeby konsumenta. Są to firmy, które cenią swoich kucharzy, pozwalając im rozwijać przysłowiowe skrzydła. W ofercie takich firm znaleźć możemy szeroko pojęty catering począwszy od dań, poprzez dekoracje, a skończywszy na interaktywnych stacjach gastronomicznych.

Taką firmą jest Catering Mazurkas oferująca catering okolicznościowy, w tym catering wesela. Jest to firma na polskim rynku działająca od 2001. To wystarczająco dużo, aby nauczyć się wsłuchiwać w oczekiwania klientów. I wystarczająco dużo, aby zrozumieć, że one zawsze będą się zmieniać, że zawsze będzie drzemać w nich potrzeba odkrywania tego, co jeszcze nieodkryte, potrzeba zaskoczenia i estetyki. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom, Catering Mazurkas dokłada wszelkich starań, aby kucharze rozwijając przysłowiowe skrzydła, zaskakiwali klientów nawet już niekoniecznie włączaniem do menu coraz to bardziej egzotycznych dań, ale nową prezentacją, nową aranżacją, odkrywaną wciąż na nowo elegancją.

Młyn Jacka Hotel& Spa**** jest idealnym miejscem dla osób ceniących komfort, najlepszą jakość oraz profesjonalizm. Oryginalny wystrój wnętrz przedstawia historię starego młyna w nowoczesnym wydaniu. Dzięki doświadczeniu oraz zaangażowaniu zespołu hotel świadczy usługi na najwyższym poziomie, spełniając z sukcesem wszystkie oczekiwania swoich Gości.

Nowoczesny hotel Mercure Wrocław Centrum położony jest w kulturalnym,
handlowym i komunikacyjnym centrum Wrocławia – w sąsiedztwie największych
atrakcji turystycznych miasta, takich jak Rynek i Ostrów Tumski,
Muzeum Narodowe wraz z Panoramą Racławicką. Hotel oddalony jest 11 km
od międzynarodowego Portu Lotniczego Wrocław im. Mikołaja Kopernika,
a od dworca kolejowego i autobusowego jedynie 1 km. Do dyspozycji gości
hotelowych oddany jest monitorowany parking na ponad 200 miejsc.

Hotel Tobaco to starannie zaprojektowane pokoje utrzymane w pofabrycznym, loftowym klimacie.
Nasz obiekt łączy industrialną surowość z funkcjonalnością.
Tobaco to idealne miejsce na organizację spotkań i szkoleń, pobyty biznesowe i turystyczne.
Zaznaj gościnności zabytkowych murów fabryki relaksu!