WIECZÓR WENECKI – PASTA & VINO W RESTAURACJI WAVE SHERATON SOPOT, CONFERENCE CENTER & SPA

Restauracja WAVE zaprasza w piątek, 21.01.2011 w kulinarną podróż do Wenecji, która odbędzie się w godzinach 18:30 - 22:30. Podczas ‘Wieczoru Weneckiego - Pasta & Vino’ mistrzowie kuchni na oczach gości przygotują włoskie specjały i wprowadzą w świat śródziemnomorskich smaków. Wieczór połączony zostanie z opisem włoskich wyrobów i regionalnych win przez Pawła Białęckiego, jednego z najlepszych polskich sommelierów .

‘Wieczór Wenecki’ w formie włoskiego bufetu  Pasta & Vino, tak jak tradycyjny włoski posiłek składać się będzie z antipasto – przystawki, pasta – stacji makaronów włoskich, zupy, głównego dania gdzie szczególnie popularne są adriatyckie ryby oraz świeże ostrygi i małże.  ‘Wieczór Wenecki” nie może się odbyć bez carpaccio, które zostało wynalezione właśnie w tym mieście. Kulinarna podróż zwieńczona zostanie cenionymi włoskimi deserami. Urozmaiceniem wieczoru będą znane włoskie melodie w wykonaniu Darii Zaradkiewicz z zespołem Porca Miseria.

Dzięki swej różnorodności kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Również w Polsce znalazła wielu zwolenników, którzy doceniają bogactwo smaków, dużą ilość warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, estragon, rozmaryn. Włochy to świeże i suszone w słońcu pomidory, szynki, parmezan, cebula, czosnek, oliwa i oliwki. Kuchnia włoska wyspecjalizowała się szczególnie w pastach, rybach i owocach morza. Wszystkie te produkty w najwyższej jakości, sprowadzane z Włoch serwowane będą  podczas ‘Wieczoru Weneckiego – Pasta & Vino’. ‘Wieczór Wenecki’ organizowany jest przy współpracy ze Stowarzyszeniem Miłośników Włoch Italianissima.

 

Cena: 110,00 zł

Rezerwacja: +48 (58) 767 1061

Dodatkowe informacje: www.sheraton.pl/sopot/pl/restauracje-promocje

Informacje o Restauracji WAVE

Nowoczesna, zaprojektowana w stylu marynistycznym restauracja mieszcząca się w Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & SPA przy ulicy Powstańców Warszawy 10. Restauracji WAVE oferuje kuchnię międzynarodową oraz dania polskie. Doskonałe miejsce na śniadanie, lunch czy spokojną kolację. Otwarta kuchnia umożliwia gościom przyglądanie się sztuce przygotowywania potraw. Szczególne uznanie wśród gości restauracji zyskały piątkowy Bufet Włoski – Pasta & Vino oraz niedzielny rodzinny lunch.

Źródło: PR

EVA Park Life & SPA, położony w Parku Zdrojowym w Konstancinie-Jeziornie, to nowoczesny obiekt oferujący komfortową bazę noclegową, strefy SPA, wellness oraz zaplecze gastronomiczne.

Dzięki nowoczesnym salom konferencyjnym – Szklanym A, B i C z możliwością łączenia, oraz kameralnej sali Tężnia z panoramicznymi oknami – jest idealnym miejscem na organizację spotkań biznesowych i konferencji. Sale są w pełni wyposażone w rzutniki, ekrany, nagłośnienie i dedykowane Wi-Fi, a przeszklone wnętrza z widokiem na zieleń sprzyjają koncentracji i kreatywności uczestników.

Hotel zlokalizowany jest w Zegrzu Południowym, na północny-wschód od Warszawy, zaledwie 25 km od centrum miasta. Malowniczo położony nad samym brzegiem Zalewu Zegrzyńskiego ma własną plażę, molo i przystań dla sprzętu wodnego.          Do niedawna Zegrze postrzegane było wyłącznie jako miejsce weekendowego wypoczynku warszawiaków, jednak za sprawą

Biznesowy charakter naszego obiektu oraz nowoczesne wnętrze dają możliwość wypoczynku i zapewniają warunki do komfortowej pracy.
Do dyspozycji Gości oddajemy 7 wielofunkcyjnych, klimatyzowanych sal konferencyjnych, znajdujących się w Krakowie, w centrum Nowej Huty. Ich łączna powierzchnia wynosi ponad 500 m2.