Wiosna fusion – organiczne menu w hotelu Westin

Restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin wprowadziła do swojej oferty nowe wiosenne menu, w którym znajdą się produkty organiczne. Kunszt szefa kuchni sprawia, że wiosenne lekkie menu smakuje wspaniale, a przy okazji pozwoli zadbać o sylwetkę.

Żywność organiczna pochodzi z nieskażonych plantacji, nie zawiera pestycydów, ani konserwantów, a dodatkowo badania naukowe potwierdzają, że produkty organiczne – zwłaszcza warzywa i owoce zawierają więcej witaminy C, która znakomicie uodparnia organizm.

Zainspirowany dobroczynnym działaniem produktów organicznych Janusz Korzyński przygotował specjalne wiosenne menu, które łączy w sobie wyrafinowany smak kuchni fusion z tym co najlepsze w naturze.

W wiosennym menu szef kuchni proponuje:

– Tofu w BIO miodzie pomarańczowym i sezamie z konfiturą z kiwi i kolendry – 24 PLN

– Mini ośmiorniczki i małże św. Jakuba podane z sałatką z BIO makaronu gryczanego- 34 PLN

– Szpinak z wędzonym dzikim łososiem i BIO orzechami brazylijskimi i redukcją z białego octu i trufli – 32 PLN

– Krem z brokułów i mleka sojowego podany z BIO oliwą z pestek dyni – 25 PLN

– Filet z dzikiej Baramundi zapiekany z miso podany z saute bok choy i BIO czerwonym ryżem – 68 PLN

– Dziki łosoś z alaski podany z hummusem z BIO brązowej soczewicy i parowanym szpinakiem – 72 PLN

– Kotleciki jagnięce podane z pieczoną papryka, cieciorką i smardzami z BIO syropem z jabłka i imbiru – 86 PLN

– Pierś perliczki podana z BIO konfiturą z pomarańczy i wanilii, grillowanymi szparagami oraz pure z marchewki – 68 PLN

 

Menu będzie dostępne w restauracji Fusion do 10 kwietnia.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars

Zorganizuj konferencję, event lub wypocznij w wyjątkowym miejscu, gdzie nowoczesność spotyka się z naturą i spokojem. Hotel VINNICA, położony w malowniczym Sygneczowie, niedaleko Krakowa i Wieliczki, oferuje przestronne sale konferencyjne, komfortowe pokoje i wyśmienitą kuchnię opartą na lokalnych produktach.

Dzięki profesjonalnej obsłudze, eleganckim wnętrzom i dogodnej lokalizacji, każda wizyta staje się wyjątkowym doświadczeniem. Szukasz miejsca, które zainspiruje i zachwyci? Hotel VINNICA to odpowiedź na Twoje potrzeby.

Czterogwiazdkowy Hotel Grand Ascot to luksus i wygoda w prestiżowym miejscu. Położony jest tuż obok Rynku Głównego, czyli w najlepszej lokalizacji w Krakowie. Najważniejsze atrakcje miasta znajdują się nieopodal Hotelu, dzięki czemu jest to idealne miejsce do zwiedzania Krakowa, wyjście ze znajomymi, rodzinny odpoczynek, czy też spotkanie biznesowe.

HP Park Plaza zapewnia profesjonalną obsługę Gości oraz komfortowe warunki!

Wrocławski hotel HP Park Plaza dysponuje 7 klimatyzowanymi salami konferencyjnymi z nowoczesnym sprzętem audiowizualnym oraz naturalnym oświetleniem, maksymalnie dla około 500 osób łącznie.