Wykwintna kolacja dla smakoszy i koneserów win w hotelu Novotel Warszawa Centrum

Nadziewana kaczka, sorbet bazyliowy i panna cotta z mango – takimi specjałami będą się delektować goście, którzy wybiorą się na wykwintną kolację do hotelu Novotel Warszawa Centrum 10 czerwca o godz. 19.30. W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znalazło się 7 dań oraz 5 specjalnie dobranych rodzajów win w regionu Bordeaux. Jest to pierwsza z cyklu imprez, jakie hotel zamierza organizować dla miłośników dobrej kuchni.

Gospodarzem wieczoru będzie Brian Farrell, szef kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum. Zaserwuje wyśmienite potrawy, które zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Opowie o sposobie ich przyrządzania a także o hotelowej restauracji Essencia, do którejzaprasza nie tylko klientów hotelu, ale także warszawiaków i turystów odwiedzających stolicę. W czasie kolacji goście będą mogli nie tylko rozkoszować się wyśmienitą kuchnią, ale także zapytać Briana Farrella o tajniki przygotowywania dań.

 
Terina z kaczki nadziewana słodkimi ząbkami czosnku – to jedno z dań, jakiego będzie można skosztować w czasie kolacji w hotelu Novotel Warszawa Centrum. W menu znalazły się także smażony okoń morski z sosem buraczano-szafranowym, sorbet bazyliowy oraz filet z polędwicy, serwowany z kaczą wątróbką, sosem tymiankowym i oliwą truflową. Nie zabraknie też przekąsek na zimno – goście będą mieli do wyboru szeroką gamę serów podawanych z suszonymi owocami. A na deser coś wyjątkowego – panna cotta ze świeżymi owocami mango. Do wszystkich dań serwowane będą francuskie wina z regionu Bordeaux. Opowie o nich David Froleon z Compagnie Medocaine des Grands Cru, podając jednocześnie ciekawe informacje na temat sztuki serwowania win oraz ich doboru do dań.
 
Kolacja odbędzie się w hotelu Novotel Warszawa Centrum przy ul. Marszałkowskiej 94/98. Koszt to 249 zł od osoby. Możliwe jest także wykupienie noclegu ze śniadaniem – wtedy łączna cena za pobyt w hotelu i uczestnictwo w imprezie to 349 zł za osobę. Wieczór goście rozpoczną o godz. 19.30 od Aperitifu, a godz. 20 zasiądą do kolacji. Rezerwacje pod numerem telefonu 22 596 13 50.
 
Restauracja Essencia w hotelu Novotel Warszawa Centrum oferuje dania kuchni polskiej i europejskiej. Od kilku miesięcy jej szefem jest Brian Farrell, znawcasztuki kulinarnej. Swoją wiedzę o tej sztuce zdobywał przygotowując potrawy dla gości na całym świecie, kierował m.in. restauracjami w hotelach największych międzynarodowych sieci i szkolił innych szefów kuchni.
 
Novotel to marka hoteli trzy- i czterogwiazdkowych. Na świecie działa ich prawie 400 w 58 krajach, w tym 11 w Polsce. Doskonałe położenie w dużych miastach, centrach biznesu i atrakcyjnych miejscowościach turystycznych sprawia, że hotele Novotel to idealne miejsce dla każdego – turysty i osoby podróżującej w celach biznesowych, indywidualnie lub z rodziną. Novotel to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek hotelowych na świecie. Należy do sieci Accor. W Polsce hotelami Novotel zarządza Grupa Hotelowa Orbis, której Accor jest głównym akcjonariuszem.
 
    Novotel Warszawa Centrum    
     

      

   Szef kuchni Brian Farrell           

   

    Restauracja Essencia                                                        

 
 
 
 

Kompleks biurowo-konferencyjno-usługowy "OPOLSKA 22" dysponuje 8 nowoczesnymi, klimatyzowanymi salami konferencyjno-szkoleniowymi. Zróżnicowane wielkością sale dają możliwość pomieszczenia od 15 do 180 uczestników. Kompleks mieści się w centrum Katowic, przy ulicy Opolskiej 22, w pobliżu znajdują się przystanki autobusowe i tramwajowe, bardzo dobry dojazd z DTŚ i A4. Wysoki standard wykończenia, windy, parking.

Czterogwiazdkowy Scandic Wocław usytuowany jest w centrum miasta. Dogodny dojazd z autostrady A4/A8, niewielka odległość (12 km) od lotniska im. Mikołaja Kopernika oraz umożliwiający przebycie pieszo dystans do Głównego Dworca Kolejowego PKP, zapewniając uczestnikom komfort szybkiego dotarcia na miejsce spotkania.
Oferujemy bezpłatny dostęp do internetu (wi-fi) w całym hotelu.