Wyśmienite rybne kreacje w orientalnej odsłonie zagościły w menu restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw

Warszawa, 15 czerwca 2010 r. – W restauracji The Oriental nastał czas na orientalne rybobranie. Zapraszamy do skosztowania unikalnego menu rybnego, w którym dominują najwykwintniejsze ryby oraz orientalne przyprawy.

 Już od dziś do końca lipca menu restauracji The Oriental wzbogaci się o wyjątkowe rybne smaki. Ryba tropikalna Lucjan oraz sola, uważana za najwykwintniejszą rybę świata, to tylko niektóre z rarytasów przygotowanych przez Szefa Kuchni restauracji. Oto kilka dań które znajdą się w karcie restauracji:

 
 
  • Grillowana ryba kurek z pastą z pieczonego bakłażana z miętą, kolendrą i chilli, podana z czerwonym sosem curry z ananasem i bazylią;
  • Ryba Lucjan duszona w indyjskim pomidorowym curry z orientalnymi ziemniakami taro;
  • Sola marynowana w soku z limonki, z zielonym chilli i kolendrą, podana z grillowanymi szparagami i tajskim ryżem z krewetkami.
 
Znakomity i niepowtarzalny smak potraw podkreślą starannie wyselekcjonowane wina.
             
Rezerwacji dokonać można pod numerem 22450 6705. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy. 
 
 

Pałac Mortęgi to zabytkowy kompleks budynków, położony we wsi Mortęgi na Warmii i Mazurach. Wcześniej budynek służył jako Uniwersytet Ludowy, biuro Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej „Przyszłość” oraz jako przedszkole. W roku 2013 rozpoczęły się prace, aby budynek przekształcić w pierwotny pałac i stworzyć obecne miejsce Pałac Mortęgi Hotel&Spa.

Misja
Naszą misją jest stworzenie miejsca, dzięki któremu nasza społeczność może inwestować w rozwój osobisty oraz rozwój swojej firmy.