XII Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro – 27-29 marca 2008

EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa. Potwierdzają to nie tylko artykuły w prasie branżowej, opinie naszych klientów, ale również raporty Polskiej Izby Przemysłu Targowego, w których EuroGastro przoduje pod względem liczby wystawców wśród imprez targowych o profilu gastronomiczno-hotelarskim.

27-29 marca 2008

XII Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro

 gastro@mtpolska.com.pl

Honorowy Patronat: Ministerstwo Gospodarki 

EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa. Potwierdzają to nie tylko artykuły w prasie branżowej, opinie naszych klientów, ale również raporty Polskiej Izby Przemysłu Targowego, w których EuroGastro przoduje pod względem liczby wystawców wśród imprez targowych o profilu gastronomiczno-hotelarskim (raport targi w Polsce 2006).

 Jedenastoletnia tradycja, kompleksowy przegląd oferty dla HoReCa, współpraca najważniejszych stowarzyszeń i instytucji branżowych, pokazy mistrzów o charakterze szkoleniowym – to wszystko sprawia, że targi z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem wystawców i zwiedzających. Podczas ostatniej edycji imprezy w porównaniu do roku 2006 odnotowaliśmy:

  • wzrost liczby wystawców o 15,6%

  • większą o blisko 1200 m² powierzchnię targową netto

  • 2 x większy sektor Sweet & Bake (cukiernictwo i piekarstwo)

  • 3 x większy sektor kawowo-barmański.

EuroGastro 2008 zapowiadają się wyjątkowo interesująco, nie tylko ze względu na nowe punkty w programie. Po raz pierwszy pojawi się bowiem na targach Kraj Partnerski, którym w tym roku jest Francja. W zorganizowanym z tej okazji Pawilonie Francuskim na powierzchni 300 m² swoją ofertę przedstawi 27 firm z Francji reprezentujących różne sektory branży rolno-spożywczej: wino, piwo i alkohole mocne, sery i produkty mleczarskie, mięso, wędliny, ryby i owoce morza, produkty piekarnicze i cukiernicze, a także produkcję noży. W Pawilonie Francuskim przewidziano również degustacje win i francuskich specjałów oraz pokazy kulinarne prowadzone przez renomowanego francuskiego Szefa Kuchni.

Dla zwiedzających Targi EuroGastro są doskonałą okazją do porównania produktów i usług dla placówek gastronomicznych i hotelarskich, zapoznania się z nowościami rynkowymi oraz najnowszymi trendami w branży. Najbliższa edycja wydarzenia obejmie sektory tematyczne:

  • wyposażenie zaplecza kuchennego

  • wyposażenie hoteli i sal restauracyjnych

  • sprzęt, akcesoria, oprogramowanie

  • żywność i napoje dla gastronomii

  • Sweet & Bake – sektor cukierniczo-lodziarsko-piekarski

  • sektor kawowo-barmański

  • Sektor Win Świata – pierwszy raz na Targach EuroGastro


    Dla wystawców
    natomiast to miejsce, w którym zaledwie w trzy dni można dotrzeć do precyzyjnie dobranej grupy profesjonalistów:

  • właścicieli i menadżerów:

– restauracji, kawiarni, cukierni, pubów i klubów

– hoteli oraz ośrodków wypoczynkowych i konferencyjnych

– barów typu fast food i snack-bar

– zakładów piekarskich i cukierniczych

  • zarządców punktów zbiorowego żywienia (m. in.: szkół, domów dziecka, szpitali)

  • dyrektorów super- i hipermarketów odpowiedzialni za zakupy i współpracę z dostawcami zainteresowanymi ofertą z zakresu HoReCa

  • właścicieli hurtowni

  • szefów kuchni i kucharzy, cukierników i piekarzy, baristów oraz barmanow

  • dystrybutorów i producentów urządzeń, towarów i usług dla hotelarstwa, gastronomii, cukiernictwa i piekarstwa.

     Organizator targów: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o. – największy organizator imprez wystawienniczych w Warszawie i jeden z największych w Polsce. Firma rozpoczęła działalność w 1993 roku organizacją targów turystycznych TT Warsaw, funkcjonujących do dziś.

    Więcej informacji na temat organizatora: http://www.mtpolska.com.pl

    Źródło informacji: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o.

     

Mamy zaszczyt zaprosić Państwa do odwiedzenia Pałacyku Otrębusy. Jest to idealne miejsce na organizację konferencji, szkoleń, wszelkiego rodzaju spotkań biznesowych jak również przyjęć i bankietów okolicznościowych.
Funkcjonalne wnętrza i sale naszego Pałacyku pozwalają na organizację konferencji do 200 osób.

Niezależnie od pory roku Karpacz zapewnia idealne warunki do organizacji spotkań biznesowych, szkoleń i aktywności outdoorowych. Lato to czas górskich wędrówek karkonoskimi szlakami, zima – integracja na stoku na dwóch lub jednej desce.

EVA Park Life & SPA, położony w Parku Zdrojowym w Konstancinie-Jeziornie, to nowoczesny obiekt oferujący komfortową bazę noclegową, strefy SPA, wellness oraz zaplecze gastronomiczne.

Dzięki nowoczesnym salom konferencyjnym – Szklanym A, B i C z możliwością łączenia, oraz kameralnej sali Tężnia z panoramicznymi oknami – jest idealnym miejscem na organizację spotkań biznesowych i konferencji. Sale są w pełni wyposażone w rzutniki, ekrany, nagłośnienie i dedykowane Wi-Fi, a przeszklone wnętrza z widokiem na zieleń sprzyjają koncentracji i kreatywności uczestników.