XII Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro – 27-29 marca 2008

EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa. Potwierdzają to nie tylko artykuły w prasie branżowej, opinie naszych klientów, ale również raporty Polskiej Izby Przemysłu Targowego, w których EuroGastro przoduje pod względem liczby wystawców wśród imprez targowych o profilu gastronomiczno-hotelarskim.

27-29 marca 2008

XII Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro

 gastro@mtpolska.com.pl

Honorowy Patronat: Ministerstwo Gospodarki 

EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa. Potwierdzają to nie tylko artykuły w prasie branżowej, opinie naszych klientów, ale również raporty Polskiej Izby Przemysłu Targowego, w których EuroGastro przoduje pod względem liczby wystawców wśród imprez targowych o profilu gastronomiczno-hotelarskim (raport targi w Polsce 2006).

 Jedenastoletnia tradycja, kompleksowy przegląd oferty dla HoReCa, współpraca najważniejszych stowarzyszeń i instytucji branżowych, pokazy mistrzów o charakterze szkoleniowym – to wszystko sprawia, że targi z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem wystawców i zwiedzających. Podczas ostatniej edycji imprezy w porównaniu do roku 2006 odnotowaliśmy:

  • wzrost liczby wystawców o 15,6%

  • większą o blisko 1200 m² powierzchnię targową netto

  • 2 x większy sektor Sweet & Bake (cukiernictwo i piekarstwo)

  • 3 x większy sektor kawowo-barmański.

EuroGastro 2008 zapowiadają się wyjątkowo interesująco, nie tylko ze względu na nowe punkty w programie. Po raz pierwszy pojawi się bowiem na targach Kraj Partnerski, którym w tym roku jest Francja. W zorganizowanym z tej okazji Pawilonie Francuskim na powierzchni 300 m² swoją ofertę przedstawi 27 firm z Francji reprezentujących różne sektory branży rolno-spożywczej: wino, piwo i alkohole mocne, sery i produkty mleczarskie, mięso, wędliny, ryby i owoce morza, produkty piekarnicze i cukiernicze, a także produkcję noży. W Pawilonie Francuskim przewidziano również degustacje win i francuskich specjałów oraz pokazy kulinarne prowadzone przez renomowanego francuskiego Szefa Kuchni.

Dla zwiedzających Targi EuroGastro są doskonałą okazją do porównania produktów i usług dla placówek gastronomicznych i hotelarskich, zapoznania się z nowościami rynkowymi oraz najnowszymi trendami w branży. Najbliższa edycja wydarzenia obejmie sektory tematyczne:

  • wyposażenie zaplecza kuchennego

  • wyposażenie hoteli i sal restauracyjnych

  • sprzęt, akcesoria, oprogramowanie

  • żywność i napoje dla gastronomii

  • Sweet & Bake – sektor cukierniczo-lodziarsko-piekarski

  • sektor kawowo-barmański

  • Sektor Win Świata – pierwszy raz na Targach EuroGastro


    Dla wystawców
    natomiast to miejsce, w którym zaledwie w trzy dni można dotrzeć do precyzyjnie dobranej grupy profesjonalistów:

  • właścicieli i menadżerów:

– restauracji, kawiarni, cukierni, pubów i klubów

– hoteli oraz ośrodków wypoczynkowych i konferencyjnych

– barów typu fast food i snack-bar

– zakładów piekarskich i cukierniczych

  • zarządców punktów zbiorowego żywienia (m. in.: szkół, domów dziecka, szpitali)

  • dyrektorów super- i hipermarketów odpowiedzialni za zakupy i współpracę z dostawcami zainteresowanymi ofertą z zakresu HoReCa

  • właścicieli hurtowni

  • szefów kuchni i kucharzy, cukierników i piekarzy, baristów oraz barmanow

  • dystrybutorów i producentów urządzeń, towarów i usług dla hotelarstwa, gastronomii, cukiernictwa i piekarstwa.

     Organizator targów: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o. – największy organizator imprez wystawienniczych w Warszawie i jeden z największych w Polsce. Firma rozpoczęła działalność w 1993 roku organizacją targów turystycznych TT Warsaw, funkcjonujących do dziś.

    Więcej informacji na temat organizatora: http://www.mtpolska.com.pl

    Źródło informacji: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o.

     

AC Hotel by Marriott Wrocław to marka lifestylowa, należąca do sieci Marriott. Jest to pierwszy hotel AC w Polsce i pierwszy Marriott we Wrocławiu.

Zaplanuj niezapomniane wydarzenie w miejscu, gdzie nowoczesność spotyka się z komfortem. Hotel Sympozjum & SPA**** to przestrzeń stworzona dla tych, którzy cenią sobie najwyższy standard obsługi, profesjonalne zaplecze konferencyjne i wyjątkową atmosferę. Dzięki doskonałej lokalizacji, rozbudowanej strefie SPA oraz wyśmienitej restauracji, hotel jest idealnym wyborem zarówno na biznesowe spotkania, jak i chwile relaksu. Odkryj, jak łatwo połączyć pracę z przyjemnością!

Airport Hotel Okęcie to nowoczesny hotel przy Lotnisku Chopina, oferujący 263 stylowe pokoje i apartamenty, centrum konferencyjne o powierzchni 2200 m² z 17 salami oraz bogatą ofertę gastronomiczną. Goście mogą korzystać z bezpłatnego shuttle busa, szybkiego Wi-Fi, strefy SPA i profesjonalnej obsługi. Eleganckie wnętrza inspirowane stylem lat 30. XX wieku tworzą wyjątkową atmosferę, idealną zarówno dla biznesu, jak i wypoczynku.

Jest to nowoczesny, w pełni klimatyzowany hotel o niepowtarzalnej atmosferze i wystroju wnętrz nawiązującym do stylu lat 30 – tych XX wieku, kiedy to latanie było elitarnym hobby.
W Airport Hotel Okęcie znajdują się 263 komfortowo wyposażone pokoje i apartamenty