XII Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro – 27-29 marca 2008

EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa. Potwierdzają to nie tylko artykuły w prasie branżowej, opinie naszych klientów, ale również raporty Polskiej Izby Przemysłu Targowego, w których EuroGastro przoduje pod względem liczby wystawców wśród imprez targowych o profilu gastronomiczno-hotelarskim.

27-29 marca 2008

XII Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro

 gastro@mtpolska.com.pl

Honorowy Patronat: Ministerstwo Gospodarki 

EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa. Potwierdzają to nie tylko artykuły w prasie branżowej, opinie naszych klientów, ale również raporty Polskiej Izby Przemysłu Targowego, w których EuroGastro przoduje pod względem liczby wystawców wśród imprez targowych o profilu gastronomiczno-hotelarskim (raport targi w Polsce 2006).

 Jedenastoletnia tradycja, kompleksowy przegląd oferty dla HoReCa, współpraca najważniejszych stowarzyszeń i instytucji branżowych, pokazy mistrzów o charakterze szkoleniowym – to wszystko sprawia, że targi z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem wystawców i zwiedzających. Podczas ostatniej edycji imprezy w porównaniu do roku 2006 odnotowaliśmy:

  • wzrost liczby wystawców o 15,6%

  • większą o blisko 1200 m² powierzchnię targową netto

  • 2 x większy sektor Sweet & Bake (cukiernictwo i piekarstwo)

  • 3 x większy sektor kawowo-barmański.

EuroGastro 2008 zapowiadają się wyjątkowo interesująco, nie tylko ze względu na nowe punkty w programie. Po raz pierwszy pojawi się bowiem na targach Kraj Partnerski, którym w tym roku jest Francja. W zorganizowanym z tej okazji Pawilonie Francuskim na powierzchni 300 m² swoją ofertę przedstawi 27 firm z Francji reprezentujących różne sektory branży rolno-spożywczej: wino, piwo i alkohole mocne, sery i produkty mleczarskie, mięso, wędliny, ryby i owoce morza, produkty piekarnicze i cukiernicze, a także produkcję noży. W Pawilonie Francuskim przewidziano również degustacje win i francuskich specjałów oraz pokazy kulinarne prowadzone przez renomowanego francuskiego Szefa Kuchni.

Dla zwiedzających Targi EuroGastro są doskonałą okazją do porównania produktów i usług dla placówek gastronomicznych i hotelarskich, zapoznania się z nowościami rynkowymi oraz najnowszymi trendami w branży. Najbliższa edycja wydarzenia obejmie sektory tematyczne:

  • wyposażenie zaplecza kuchennego

  • wyposażenie hoteli i sal restauracyjnych

  • sprzęt, akcesoria, oprogramowanie

  • żywność i napoje dla gastronomii

  • Sweet & Bake – sektor cukierniczo-lodziarsko-piekarski

  • sektor kawowo-barmański

  • Sektor Win Świata – pierwszy raz na Targach EuroGastro


    Dla wystawców
    natomiast to miejsce, w którym zaledwie w trzy dni można dotrzeć do precyzyjnie dobranej grupy profesjonalistów:

  • właścicieli i menadżerów:

– restauracji, kawiarni, cukierni, pubów i klubów

– hoteli oraz ośrodków wypoczynkowych i konferencyjnych

– barów typu fast food i snack-bar

– zakładów piekarskich i cukierniczych

  • zarządców punktów zbiorowego żywienia (m. in.: szkół, domów dziecka, szpitali)

  • dyrektorów super- i hipermarketów odpowiedzialni za zakupy i współpracę z dostawcami zainteresowanymi ofertą z zakresu HoReCa

  • właścicieli hurtowni

  • szefów kuchni i kucharzy, cukierników i piekarzy, baristów oraz barmanow

  • dystrybutorów i producentów urządzeń, towarów i usług dla hotelarstwa, gastronomii, cukiernictwa i piekarstwa.

     Organizator targów: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o. – największy organizator imprez wystawienniczych w Warszawie i jeden z największych w Polsce. Firma rozpoczęła działalność w 1993 roku organizacją targów turystycznych TT Warsaw, funkcjonujących do dziś.

    Więcej informacji na temat organizatora: http://www.mtpolska.com.pl

    Źródło informacji: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o.

     

Wyobraź sobie miejsce, gdzie luksus spotyka się z nieskazitelną naturą. Hotel Żubrówka ****, położony na skraju Białowieskiego Parku Narodowego, to nie tylko przestrzeń idealna do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, ale także oaza spokoju i relaksu. Nowoczesne zaplecze konferencyjne, wykwintna kuchnia regionalna oraz szeroka gama atrakcji integracyjnych sprawiają, że każdy pobyt w tym wyjątkowym miejscu staje się niezapomnianym przeżyciem. Odkryj, jak połączyć efektywną pracę z chwilami odprężenia w otoczeniu dziewiczej przyrody!

Dogodna lokalizacja Hotelu „Zajazd Piastowski" w cichym i spokojnym przedmieściu o krystalicznie czystym powietrzu, w otoczeniu słonecznych wzgórz, sadów i ogrodów sprawia., że jest to idealne miejsce gwarantujące udany wypoczynek.

Dogodnie położony, trzygwiazdkowy hotel Śląsk jest idealnym miejscem na organizację konferencji i szkoleń w centrum Wrocławia.

Nowy Hotel Śląsk posiada ponad 100 miejsc noclegowych w pokojach 1 i 2 osobowych oraz apartamentach, składających się z pokoju dziennego z w pełni wyposażonym aneksem kuchennym, osobnej sypialni oraz łazienki.