ZŁOTE LAURY GASTRO – HOTEL ROZDANE!

Organizator Targów Gastro-Hotel powołał do życia kolejną ambitną formułę, której misją jest rozwój, promowanie i aktywizacja branż gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej. By uhonorować najbardziej aktywnych, innowacyjnych uczestników rynku ufundowano Laur Gastro-Hotel – wyróżnienie, które ma być znakiem jakości, profesjonalizmu i rzetelności jego laureatów.

Laur Gastro-Hotel swe symboliczne znaczenie potwierdza w prestiżowej formie atrakcyjnej statuetki. Przedstawia ona liść laurowy, który w przypadku branży HoReCa na podwójną symbolikę i znaczenie: z jednej strony jest to liść laurowy wręczany od czasów starożytnych zwycięzcom igrzysk, z drugiej konotuje bezpośrednio z liściem laurowym używanym jako przyprawa w kuchni. Autorem projektu jest znany rzeźbiarz Norbert Jastalski. Spod jego dłuta wyszedł między innymi pomnik upamiętniający ofiary tragedii w hali Międzynarodowych Targów Katowickich, a także projekt statuetki fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Kobieta Kobiecie”. Pierwsze Złote Laury Gastro-Hotel wręczone zostały podczas wrocławskiej edycji Targów Gastro-Hotel. Laureatami są firmy, które organizator wyróżnił za ponadprzeciętny wkład w rozwój branży, a także wieloletnią, obopólnie owocną współpracę. W tym zaszczytnym gronie znalazły się cztery firmy (w kolejności alfabetycznej): Komat, Oerlemans, Plastmet i Softech. Nagrodę specjalną dla Ambasadora Targów Gastro-Hotel otrzymał pan Wojciech Chojnicki, prokurent firmy Winterhalter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na zdjęciu od lewej: Małgorzata Kryszak- dyrektor targów Gastro-Hotel, Mieczysław Kozłowski -prezes firmy Komat, Paweł Baranowski -wicedyrektor ds handlowych firmy Oerlemans Foods Polska, Marek Koplin -dyrektor regionalny firmy Plastmet, Michał Czwojdziński – wiceprezes zarządu do spraw handlowych firmy Softech, Robert Woroch – dyrektor regionalny firmy Winterhalter.

Jeszcze raz gratulujemy laureatom. Wręczenie statuetek Złoty Laur Gastro-Hotel  miało miejsce na Kuchni Mistrzów- innowacyjnym przedsięwzięciu targów Gastro-Hotel. Projekt ten zapoczątkował na targach promocję polskiej dziczyzny i kuchni myśliwskiej.

Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku organizatorzy zaprosili  menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy.

Bez wątpienia Kuchnia Mistrzów” stała się doskonałą platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych.

Od najbliższych targów w Bydgoszczy 26-28 października formuła Laur Gastro-Hotel stanie się regularnym, ukonstytuowanym projektem, którego celem będzie wyłanianie i honorowanie liderów rynku według klucza opisanego przez misje i cele stanowiące podwaliny tejże nagrody. Zapraszamy wszystkich wystawców Targów Gastro-Hotel do udziału w konkursie o Laur Gastro-Hotel.  Więcej informacji na ten temat w kolejnych wydaniach Magazynu Gastro-Hotel oraz na stronie www.gastro-hotel.pl

Hotel 500 Tarnowo Podgórne położony jest jedynie 18 km od centrum stolicy Wielkopolski.
Hotel oferuje 170 komfortowych pokoi z bezpłatnym dostępem do Internetu oraz telewizją satelitarną.Z myślą o gościach biznesowych obiekt przygotował 11 klimatyzowanych sal konferencyjnych o wielkości od 35m2 do 350m2. Dzięki temu hotel może pochwalić się jednym z lepiej przygotowanych zapleczy szkoleniowych w obrębie Poznania i okolic. Wszystkie sale konferencyjne mają dostęp do światła dziennego.

Zaplanuj niezapomniane wydarzenie w miejscu, gdzie nowoczesność spotyka się z komfortem. Hotel Sympozjum & SPA**** to przestrzeń stworzona dla tych, którzy cenią sobie najwyższy standard obsługi, profesjonalne zaplecze konferencyjne i wyjątkową atmosferę. Dzięki doskonałej lokalizacji, rozbudowanej strefie SPA oraz wyśmienitej restauracji, hotel jest idealnym wyborem zarówno na biznesowe spotkania, jak i chwile relaksu. Odkryj, jak łatwo połączyć pracę z przyjemnością!