Leśne przysmaki w Radisson Blu Hotel Kraków

W październiku w Radisson Blu Hotel Kraków serwowana będzie iście królewska uczta. Na stołach zagoszczą dania z perliczki, bażanta, jelenia oraz dzika w towarzystwie najszlachetniejszych grzybów leśnych.

Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków zawsze komponuje bufet z najświeższych produktów pozyskiwanych od lokalnych dostawców. Jest to między innymi jedna z fundamentalnych zasad Brain Food, unikalnego konceptu Experience Meetings, filozofii hoteli tej sieci. Dlatego właśnie w październiku w ramach bufetu Surf&Turf podana zostanie kompozycja dziczyzny w towarzystwie najszlachetniejszych grzybów leśnych.

Dziczyzna ma bardzo wiele zalet, między innymi ma bardzo bogaty smak i aromat oraz jest jednym z najzdrowszych mięs. Zawiera bardzo mało tłuszczu oraz cholesterolu, jest natomiast bogata w białko. Ma bardzo delikatny smak, i trzeba bardzo uważnie ją przyprawiać aby nie popsuć tego charakterystycznego posmaku. Z dodatkiem grzybów leśnych jest jednym z najwspanialszych dań.

Październik jest jednym z moich ulubionych miesięcy. Uwielbiam grzyby i dlatego zawsze włączamy je do menu naszej restauracji. W tym miesiącu w ramach Bufetu Surf&Turf serwować będziemy carpaccio z polędwicy jelenia podawane z marynowanymi grzybami czy pasztet z dzika z polędwiczką z sarny z borowikami podany na konfiturze ze śliwek” – mówi Stanisław Bobowski, Executive Szef Radisson Blu Hotel Kraków.

W ramach bufetu zostaną podane przystawki na ciepło i zimno. Plastry pieczonej szynki z dzika marynowanej w Ginie z pomidorami i owocami leśnymi, marynowane podgrzybki, pieczarki, borowiki, rydze i kurki czy pierożki z ciasta francuskiego nadziewane grzybami z cebulą i świeżym rozmarynem. Wśród dań głównych Goście do wyboru będą mieli między innymi: ragout z dzika z jabłkami i świeżym jałowcem, ossobuco z jelenia czy rosół z bażanta z kluseczkami ziołowym i siekanym jajkiem. Nie zabraknie oczywiście dodatków oraz wspaniałych deserów. Smakoszy słodkości z pewnością zainteresują: mini tarta z malinami i dżemem z brusznicy, mus gruszkowy z kawałkami czekolady czy leśne owoce z kruszonką na ciepło.

Oprócz bufetu gościom proponujemy wybór ryb sezonowych między innymi sandacza, sielawę, pstrąga i turbota oraz mięs. Piersi perliczej, polędwiczki z sarny, steku z jelenia czy schabu z dzika. Dania zostaną przygotowane zgodnie z życzeniem Gościa lub według inicjatywy naszych kucharzy”- dodaje Szef Kuchni.

Bufet Surf&Turf serwowany jest w każdy czwartek, piątek i sobotę od 18:00 do 23:00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja wszystkich dań – zup, przystawek, dań głównych oraz deserów, a także piwa, wina i wody. Goście mogą również nieodpłatnie korzystać z parkingu podziemnego.


Hotel BoniFaCio SPA & Sport położony jest blisko przyrody w malowniczym zakątku Mazowsza, zaledwie godzinę drogi od Warszawy.

Wyobraź sobie miejsce, gdzie luksus spotyka się z nieskazitelną naturą. Hotel Żubrówka ****, położony na skraju Białowieskiego Parku Narodowego, to nie tylko przestrzeń idealna do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, ale także oaza spokoju i relaksu. Nowoczesne zaplecze konferencyjne, wykwintna kuchnia regionalna oraz szeroka gama atrakcji integracyjnych sprawiają, że każdy pobyt w tym wyjątkowym miejscu staje się niezapomnianym przeżyciem. Odkryj, jak połączyć efektywną pracę z chwilami odprężenia w otoczeniu dziewiczej przyrody!

Czterogwiazdkowy Scandic Wocław usytuowany jest w centrum miasta. Dogodny dojazd z autostrady A4/A8, niewielka odległość (12 km) od lotniska im. Mikołaja Kopernika oraz umożliwiający przebycie pieszo dystans do Głównego Dworca Kolejowego PKP, zapewniając uczestnikom komfort szybkiego dotarcia na miejsce spotkania.
Oferujemy bezpłatny dostęp do internetu (wi-fi) w całym hotelu.