Nowy szef kuchni hotelu Sheraton w Sopocie

Ewa Olejniczak objęła stanowisko szefa kuchni Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa. Ewa pracuje w branży gastronomicznej 10 lat i od samego początku związana jest z siecią Starwood Hotels & Resorts.

Karierę zawodową rozpoczęła w warszawskim hotelu Sheraton w 1990 r., a w sopockim Sheratonie pracuje od samego początku. Do tej pory pełniła funkcję szefa kuchni bankietowej i zastępcy szefa kuchni Tomasza Boreckiego, który w lipcu br. awansował na dyrektora działu gastronomii hotelu Sheraton Sopot.

Ewa Olejniczak ma 28 lat i jest najmłodszą kobietą – szefem kuchni w Polsce. Odpowiada za kuchnię hotelową, restauracji InAzia, Wave, Baru 512, Spa Lounge, Rotunda Bar & Lounge, bankietową oraz catering zewnętrzny.

Ewa jest miłośniczką kuchni azjatyckiej. Bardzo się cieszę z mojego awansu. Jest on dowodem na to, że ciężka praca i inwestycje w siebie się opłacają. Moja praca od samego początku koncentrowała się na sieci Starwood, gdzie przeszłam przez wszystkie szczeble kariery, co uważam za bardzo cenne doświadczenie. Znam swoją pracę od każdej strony, co ułatwia mi współpracę z kucharzami, ale i koordynację ich działań. Poza tym praca jest moją pasją, dlatego wyższe stanowisko mobilizuje mnie jeszcze bardziej do dalszego rozwoju i przybliżania gościom kuchni świata – powiedziała Ewa Olejniczak.

 

Prywatnie oprócz kulinariów interesuje się podróżami, a w wolnych chwilach uprawia sport.

 

Źródło: PR

Hotel Amber*** usytuowany jest na wzgórzu w samym środku Gdańska, zaledwie 2 km od Głównego Miasta w spokojnej dzielnicy Suchanino, przy ul. Powstańców Warszawskich 45. Oferujemy zakwaterowanie w standardzie trzygwiazdkowym dla osób podróżujących biznesowo oraz turystycznie. Hotel posiada własny duży parking również dla autokarów bezpłatny dla gości hotelowych.

Malowniczo położony nad brzegiem jeziora, w otulinie Mazurskiego Parku Krajobrazowego czterogwiazdkowy Hotel Robert’s Port Lake Resort & SPA jest idealnym miejscem wypoczynku na Mazurach.

Wygodne, klimatyzowane pokoje, wyśmienita kuchnia, restauracja z przeszkloną podłogą z widokiem na basen i panoramicznym widokiem na jezioro, przestronne i doskonale wyposażone sale szkoleniowe, ciekawe możliwości spędzania wolnego czasu oraz teren otoczony zielenią i lasami będą gwarancją udanego pobytu.

Hotel Wisła Premium to Hotel 3* to kameralny hotel na 100 osób. Specjalizujemy się w wszelkiego rodzaju szkoleniach i konferencjach.
- 42 pokoje i apartamenty
- 120 miejsc konferencyjnych na 4 salach
- nagradzana restauracja
- strefa relaksu: sauna sucha, łaźnia parowa, jacuzzi
- szerokopasmowe wifi, darmowy parking, billard